Wat is bioresonantie?

Ons lichaam en dat van onze dieren is opgebouwd uit weefsels en organen, die op hun beurt weer uit cellen zijn opgebouwd. Nog verder ingezoomd komen we bij de kleinste deeltjes, de atomen (bestaande uit protonen, neutronen en elektronen) welke continu in beweging zijn. Dit betekent dat ons gehele lichaam altijd in beweging is. Door deze continue beweging (= energie), hebben alle structuren een bepaald trillingspatroon, oftewel een specifieke frequentie. Deze frequenties zijn uniek voor elke cel/weefsel/orgaan, en staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Door jarenlang onderzoek is het bekend welke frequenties bij welke lichamelijke structuur horen wanneer het lichaam optimaal functioneert. Deze frequenties kunnen we meten met een bioresonantie-apparaat (bio = natuurlijke, resonantie = trilling), en vervolgens kunnen we in kaart brengen welke cellen/ weefsels/organen niet goed functioneren en dus uit balans zijn. Zie het als een radio. Wanneer een radio op de juiste frequentie wordt afgestemd dan ontvang je de muziek, zo niet, dan is de frequentie van de zender anders dan van de ontvanger.

Hoe werkt bioresonantie?

Met een bioresonantie-apparaat kunnen we alle afwijkende frequenties in het lichaam opsporen, waardoor we een goed beeld krijgen van de disbalansen. Zoals verminderde werking van de organen of beschadigingen in weefsels (botbreuk, spierscheuring), maar ook tekorten in vitaminen en mineralen, aanwezigheid bacteriën/virussen/parasieten of belasting van gifstoffen. Ook is het mogelijk om te meten of bepaald voedsel past bij de persoon of het dier, en kunnen voedselallergieën in kaart gebracht worden. Wanneer de afwijkende frequenties in het lichaam zijn opgespoord kunnen we vervolgens deze disbalansen proberen terug in balans te brengen. Dit kan onder andere met homeopathische middelen, supplementen of via bioresonantie. Uiteraard is het zeer belangrijk om kritisch te kijken naar de voeding en leefwijze, zeker wanneer hier ook de oorzaak van de klachten (deels) te vinden is.

Meer weten over bioresonantie? In het artikel van De Smet & Vansnel wordt bioresonantietherapie bij mens en dier verder uitgelicht.